Magic: The Gathering er et samlekortspill, skapt av Richard Garfield og introdusert av Wizards of the Coast i 1993. Magic var det første moderne samlekortspillet, og er fortsatt svært populært.

Spillet har fem farger som brukes til ulik trolldom, med fem tilhørende landtyper man kan benytte seg av. Det spilles av to eller flere spillere med egne sammensatte kortstokker, og kan også spilles på internett (MTG Arena).
Magic: The Gathering er både strategispill og samlekortspill. Spillere kan kjøpe kort selv eller bytte til seg fra andre spillere, for så å bygge en kortstokk til å spille med. Det lanseres minst 3 utvidelser i året med nye kort, og det er typisk nye mekanikker i hver utvidelse.
Det blir spilt internasjonale turneringer og mesterskap i spillet, hvor man kan vinne store pengepremier og de beste spillerne er profesjonelle.

Det er ikke nødvendig å bruke store mengder penger for å starte med Magic the Gathering. Klubben har et stort utvalg med kort som kan kjøpes til 1 kr per stykk; og om man ønsker det, så kan man kjøpe spesifikke kort direkte fra en av de mange internasjonale leverandørene (eksempelvis CardKingdom). Man finner mange forslag til gode decks på sider som TappedOut, og disse kan direkteoverføres til flere salgssider for brukervennlige kjøp. Nevneverdige apper for deckbuilding er blant annet Delver Lens (Android).