Vi spiller månedlig Dungeons & Dragons i flere parallelle grupper. Dette er verdens mest populære rollespill, og klubbens medlemmer er veldig ivrige! Vi har flere kopier av bøkene som er praktiske å ha tilgjengelig mens man spiller (slik som Dungeon Master’s GuidePlayer’s Handbook og Monster Manual), så du trenger ikke å kjøpe disse selv. Det er også mulig å låne terninger. Klubben har en stor perm med ferdige karakterer du kan adoptere, eller du kan lage en egen på eksempelvis DnD beyond.

Dungeons & Dragons er et rollespill satt i en middelalder-verden der både magi og monstre finnes i mange former. En av spillerne må være spilleder, også kalt Dungeon Master (DM) eller Game Master (GM). Spillederen bruker Dungeon Master’s Guide som beskriver reglene for hvordan ting fungerer i Dungeons & Dragons-universet. Spillerne velger klasse etter noen grunnleggende terningkast i begynnelsen av spillet for å bestemme attributter (styrke, smidighet, kondisjon, intelligens, visdom og karisma). Hver rase og klasse har sine egne evner, fordeler og kanskje ulemper. Regler og idèer for å lage rollefigurer står i Player’s Handbook.

Spillet er organisert slik at spillederen har laget eller lest seg opp på et ferdiglaget eventyr der rollefigurene skal gjøre et eller annet, ofte heroisk, oppdrag. Spillerne står fritt til å si hva sin rollefigur gjør i spillet, og spillederen, ved hjelp av et sett med regler, sier om det lar seg gjøre eller ikke. Ofte er det terningkast som avgjør om en rollefigur får til det spilleren har tenkt. I eventyret møter rollefigurene mange personer og monstre som alle styres av spillederen. I Monster Manual er veldig mange monstre beskrevet i detalj, og dette er et uvurderlig hjelpemiddel for spillederen.

Etterhvert som spillet går sin gang får rollefigurene erfaringspoeng for det de gjør, og med nok erfaringspoeng blir rollekarakterene bedre. I all enkelhet får rollefigurene nye ferdigheter og bedre plusser som legges til terningene man kaster for å se om man får til det man har tenkt. Samtidig passer spillederen på å øke vanskelighetsgraden i oppdragene rollefigurene får slik at det hele tiden skal være en utfordring å spille.

Dungeons & Dragons er hva spillerne og spillederen gjør det til. Felles for alle er grunnreglene, og i de fleste tilfeller har spillet ingen vinnere og ingen gitt slutt ettersom rollefigurene kan fortsette å gjøre det de vil så lenge de vil.

For å spille bør man ha et sett med terninger. I Dungeons & Dragons brukes seks ulike spesialterninger; d4, d6, d8, d10, d12 og d20. Av alle terningene er d20 den viktigste.

 

Det letteste og mest praktiske måte å lage en karakter for å bli med i en av spillergruppene er gjennom D&D Beyond (Gratis).